четвъртък, 23 май 2013 г.

04.08.2008 16:11 - За хаоса и чалгата*

*http://divini.blog.bg/politika/2008/08/04/za-haosa-i-chalgata.219383 оригиналът е тук. А аз почвам рубриката "За актуални новини, четете архива" (http://divini.blog.bg)



Мислех да се въздържа от коментари за Оупън еъра на Станишев, обаче не устоях. То си е толкова благодатна тема, че е грехота да се въздържи човек. Отделно, че ми е страшно интересно Станишев като какво се подвизавал там – като лидер на БСП или като премиер на Република България (което от своя страна води до размислите и страстите с чии пари се организира – с тези на БСП или с тези на Република България). Една бърза справка със сайта на БСП и вече нямам съмнения като какво се е подвизавал – като премиер на БСП – “ ... тези думи председателят на БСП и премиер Сергей Станишев се ...”.

Не за друго, ама като чета какво е дрънкал на връх, не Нова година, а Бузлуджа, Станишев си е направил един отчет или разчет за дейността на българското правителство. Нещо, което си мислех, че все пак е редно да стигне до цялата общественост, а не само до определени симпатизанти на определени партийни структури. Но карай да върви...


Мисълта ми тук е за младежката програма/дискотека „Бузлуджа open air” с начален час 20.00 ч. – рекламирана като house music парти. На български това звучи като “Хаус парти”, което пък направо може да се каже като хаос парти (съвсем отделен е въпросът, че DJ, които са присъствали на „Бузлуджа open air”, лично за мен са на милиони години от house music).

И няма как да не вържа хаоса в държавата, който управляващата партия представлявана от премиера си Станишев в съдружие с мандатоносителя и предшестващото управление, заформиха в държавата. Лозунгът за Бузлуджа трябваше да е “Първо у вас, после у нас” или “Първо страната за всички, а сега специално за вас”. Интерпретациите са много и разнообразни. Станишев даже и той по диджейства, правел микс за пръв път. Той и така управлява – с експерименти. Ако стане – стане, ако не – здраве. Ако стане обаче, не е ясно какво става точно, но и това не е толкова важно, нали има резултат някакъв. Нищо, че този резултат едва не закри държавата.

Та тече си оупън еирът и по различните телевизионни канали дават кадри и мнения на ентусиазирани пияни младежи, които нечленоразделно крещят “С-станишев, Станиш-ш-шев, с-с-с-станиешшшшш-шшев” (нещо като “Съдията, съдията пе*** или съдията да ходи на гей парад, ама не точно). И дават мнения, ако са в състояние и ако драгия зрител е в състояние да ги дешифрова: “Мно’о е убаво тука, с таз ‘аус м’уика! Т’ва ни пока’а модерни.”

Красота, партийните привърженици искали Хаос парти и партията осигурява веднага такова. Като пилотният проект беше първо в цялата страна и нейното управление, а след това, доволни от качеството на хаоса, червените го предложиха и на своите фенове.

Това, което ме притесни особено беше изказването на един млад социалист: “Догодина на викнат фолк певици – ще съберем повече хора”...

Е?! И каква ще стане тя – тази година хаос в държавата, догодина – чалга.... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар