четвъртък, 14 юли 2011 г.

Победа на всяка цена не е победа, а…

… а обричане на слугинаж и вечно подчинено положение. Победа на всяка цена не си струва, особено ако името на цената е ДПС. Властта на всяка цена не е власт, а вечен страх от това този, който ти я е дал да не си я вземе и поставянето в ситуация вечно да му угодничиш.
Преди малко прочетох, че онези хубостници, хората на Софиянски, отишли да предлагат на СДС „сигурна” президентска победа, защото, видите ли ДПС вече се било договорило с тях, а „без ДПС в България никога не се е избирал президент”.
Знам, че така направената оферта е голямо изкушение за част от представителите на СДС. Знам обаче, че в СДС има предимно читави и смислени хора, които най-малкото ще се замислят какво им предлага змията, от кого е представлявана змията, а и какво им иска змията в замяна. Да не забравяме, че Софиянски си отиде от Столична община, не само защото не можа да се справи с боклука, а имаше остра нужда от имунитет (имунитетът на всяка цена си е имунитет), да не забравяме защо Бакарджиев си отиде от МС 2000 година и на какво се дължи неговото озлобление към автентичната десница. Да не забравяме много неща…
Преди всичко изборите тази година са шанс за дясното да се възроди, независимо дали спечели всички позиции или само част от тях. Защото, за мен, формата от партии включени в „Синята коалиция” са вече доказаните единствени представители на дясното в политиката. Защото, според мен дясното се сви възможно най-много и сега, подобно на Големия взрив, с чиста и нова енергия е време да започне да расте отново. А това ще стане с честни, открити битки без мръсни договорки. Защото в България трябва да има дясно, за да може такива като мен – млади (не толкова вече), образовани (много), с идеи, да останат тук. Защото дясното е само едно и то е във формата „Синя коалиция”.
Защото не е дясно да смачкваш малкия и средния бизнес със скрити и явни такси, налози, данъци и т.н. Не е дясно да създаваш монополи. Не е „дясно” да сриваш правовия ред в държавата сривайки съдебната власт. Не е дясно да трепериш да запазиш поста си. Не е дясно да правиш показни акции, докато т.нар. „обикновени граждани” се страхуват за живота на децата си, за имуществото си, за оцеляването си.

Така че, за да има дясно на всяка цена – нека бъдем себе си – честни, с воля, с идеи…

1 коментар: