петък, 3 февруари 2012 г.

Старо, но актуално...

Това тук е писано малко след местните избори 2007 година. Днес ми звучи много познато.. A и ми е интересно какво мисли настоящият премиер относно режима за предвижване на управляващите, защото като гледам града, кметът на София със сигурност не ходи пеша.

21.11.2007 17:38 - ГОЦКО И БОЦКО
снимката е от mediapool

Е това го бях пропуснала. Как пак чрез медиите се разменят реплики на най-високо равнище. След като миналата седмица никакъв го нямаше, баткото се появи рязко в медийното пространство. И то не само с новия сос, който си забърка, и не заради Азис и неговите приятели,  ами и с критиките, които отправи към, иначе издигнатия в култ, Гоце.
Единственият човек в партия Греб, който може да говори за президента, проговори (повод за това стана предвидената законова разпоредба той да назначава ръководителя на новата Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) към Министерски съвет):


“Когато има за какво да се критикува г-н президента, аз го критикувам. Ако се реши да се проведе референдум и хората преценят България да се превърне в президентска република тогава може – сега не. На ключови места стоят хора на президента Първанов, особено в съдебна власт. Измества се тежестта. България е парламентарна република и отговорността се носи от премиера”
...
“Всичко това е парламентарна работа и президентът няма място в нея. Ако един ден аз имам властта да решавам, в комисията, която ще контролира дейността на тази агенция от 5 човека – трима ще бъдат на опозицията. Не може управляващите да бъдат контролирани от управляващи, защото властта е основният източник на корупция”.
...

Не му стига това, а и писмо пратил, вече в ролята си на кмет, защото по горните изявления не е ясно в какво точно се въплътил. Изпратил писма  ( най-вероятно някой му ги е написал) до президента, министър-председателя и председателя на Народното събрание. Даже с някой неща от написаното съм съгласна, като например колко е усложнен трафика (но да не забравяме, че има фонтани). Драмата идва от следното:

...Условия за допълнително затрудняване на движението създава ползваната система за специален режим на придвижване „Мизия".
   В предвид на горното се обръщам към Вас с молба в часовете от 08.00 до 09.30 часа и от 17.00 до 18.30 часа да направите необходимото да не се използва системата за специален режим на движение, освен в изключителни случаи...

Обаче, империята отвърна на удара по следния начин:

Президентът Георги Първанов предупреди  Бойко Борисов да не си прави пи ар на негов гръб.

Прессекретариатът на президента разпространи отговор:
... Според справка, предоставена от компетентните служби, за периода от 1 октомври до 20 ноември т.г. държавният глава се е възползвал от това право 78 пъти, от които само 12 в пиковите часове сутрин. За сравнение кметът на София е ползвал специален режим на движение 84 пъти. През цитирания период единственото посещение на чужд държавен глава бе това на президента на Франция Никола Саркози, което продължи по-малко от 6 часа и едва ли е повлияло драстично върху постоянния проблем с движението в централната част на столицата....

Боцко обаче настоява, че тази реакция, от великия държавен ръководител не е заради писмото за специалния режим на движение, а заради нападките относно новата агенция...

И каква е равносметката? Гоце мълчи за агенцията, Боце мълчи за 84 пъти специален режим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар