вторник, 30 септември 2014 г.

#7причинизаРБ

Имам нужда от нещо нормално в политиката. Нормално може да се чете като прозрчано, почтено и отговорно. Говорим за политика все пак. 

И явно не съм само аз. 

И може би това е причината в интернеДа да се появи   #7причинизаРБ. 

Тук може да прочетете и впечатленията за някои от кандидатие на РБ: 

За Москов - http://yovko.net/blog/18979 
и за Гроздан - http://blog.peio.org/?p=12939

Помолиха ме да отговоря кратко в блиц-блог-анкета на един въпрос в 7 негови проекции. Ето и моите 7 отговора:

Въпрос: С какво позициите на Реформаторския блок по следните въпроси те карат да гласуваш за тях?1. Образование и култура – Визията на РБ, която насърчава критичното мислене у учениците, фокусирането на образованието с перспектива за бъдещето: от една страна образование и обучение насочени към нуждата на бизнеса, а от друга насърчаване на заетостта и спиране на „произвеждането“ на безработни висшисти.


2. Здравеопазване – Пациентите се поставят на първо място. Преструктуриране на здравната система така , че да се ограничи корупционната среда


3. Съдебна система и администрация  - поставянето на реформата в съдебната система и реформата в администрацията отговаря напълно на моето разбиране за проблемите в България и тяхното разрешаване. Предложенията на РБ за назначаването на висши постове в съдебната власт, за отделянето на прокуратурата от съда, за процедурите в администрацията са експертни и приложими.


4. Малък и среден бизнес – Държавата не трябва да пречи на бизнеса. Също така административната реформа, която РБ предлага е в услуга на бизнеса и гражданите.


5. Банки и финанси – не съм специалист, но спазването на закона, за което РБ призовава ми се вижда повече от логично.


6. Енергетика – РБ залагат на българския интерес във всички енергийни проекти.


7. Околна среда – отново спазването на закона. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар