вторник, 20 август 2013 г.

'Айде да слезем на земята



Простичко и кратичко:
1. Най-големият проблем на България е корупцията. Израз на корупцията са: срастването на държавата с мафията; облагодетелстването на различните монополи и частните интереси зад тях; лошото качество на инфраструктурата; липсата на здравеопазване и образование.

2. Правителството О. е инструмент на корупцията. Нищо друго. То е вредно и опорочено. Да не се заблуждава никой, че О. управлява. Управлява ДПС – видно е от всички назначения, решения, опити за назначения. (ДПС отдавна не е „етническа”, каквото и да значи това, партия. Поне от 2001 година. ДПС е партия на мафията и личния интерес) 

3. Протестът, по-известен като #ДАНСwithme, е срещу правителството О., неговите решения, назначения и опити за такива. Протестът е и срещу 42то Народно събрание, което подкрепи тези решения, назначения и опити за такива. Протестът не е срещу резултатите на изборите, независимо колко спорно бяха проведени те. Протестът, или поне масовата част от него, уважава правото на глас на всеки български гражданин и го зачита. Не уважава опитите държавата да се ограбва. 

4. Стратегията на БСП и ДПС да разцепят нацията са доста успешни. София срещу провинция, бедни срещу богати и т.н. Скоро очаквам да сблъскат артисти срещу инженери. Включително аз, която съзнавам добре опитите за разцепване, усещам понякога гняв към хората дошли на контрапротеста и желание да викам в лицата на тези, които не протестират с нас. А не бива. Това е вредно. За мен и за целия процес на съзряване на общественото мнение. Аз не протестирам срещу провинцията, не протестирам срещу българина, турчина или циганина. Те са мои сънародници. Аз протестирам срещу кабинета О. и всички престъпници, които вменяват назначенията, решенията и опитите за такива в него. 

5.  Протестът, по-известен като #ДАНСwithme, ще успее само ако е постоянен и ако между ВСИЧКИ участници има гарантирано базово доверие, че целта ни е единна и една – Оставката на О. Всички трябва да загърбим егото си и желанието за самоизява, опияняващото усещане, че представляваш множество, защото това ще провали протеста. Протестът е единен само в желанието си за оставка. Протестът е съставен от множество общности (вкл. кръгове, овали, ромбове). 

6. През септември БСП и ДПС ще се опитат да ни провокират и така да ни делегитимират. Умолявам всички да се замислят преди да предприемат, каквито и да било резки движения. Включително малко смирение не би било лошо. 

(умишлено не говоря за Атака, защото Атака е само платен инструмент, наречете го маша или ръжен)

5 коментара:

  1. А как ще успеем да свалим това правителство? Тях не ги интересува това, че ние протестираме повече от 2 месеца. Със скандирания не става и ако това не сме го осъзнали още, ще си протестираме с години и ще плащаме техните разходи.

    ОтговорИзтриване
  2. Става, става. С целодневни блокади. Иначе какво - кръв? Айде няма нужда

    ОтговорИзтриване
  3. Кратко, точно и ясно. Браво! Остава само и опърничавият Blogspot и темата да форматират поста за да може да се чете без надничане под снимката...

    ОтговорИзтриване
  4. + 1 за всичко казано по-горе. даже + 1 милион. Най-вече за смирението.

    ОтговорИзтриване
  5. Ще пусна част от коментара си във фейса към РБ:Наръчник на симпатизанта, като с това искам да подчертая необходимостта от това да сме позитивни в протеста си, не разрушителни:
    Нагласата ни трябва да е позитивна и конструктивна - за да разрушим старите мостове, трябва да изградим нови! Вески един човек разбрал ценностите и целите на протеста и погледнал в посоката, описана в статията, е един прокаран мост! Тези мостове са единствената ни надежда - градете ги позитивно и търпеливо. Обяснявайте с контролиран ентусиазъм и такт ... на всички от обкръжението си! Приемето го при сърце и хората ще ви разпознаят. Градете мостове, за да не останем във въздуха в момента, в който старите се сгромолясат!

    ОтговорИзтриване