вторник, 3 май 2011 г.

Fair play

За мен и за голяма част от моите приятели Прошко Прошков е несъмнено най-добрият избор за София, а не само за Синята коалиция. Млад, с визия за града, с инженерно образование, работил в Германия в областта на оптимизация на транспорта, доказал, че може да побеждава и знае как да го прави интелигентно, и то може да побеждава Герб, доказал е неведнъж, че не бяга от битки и, не на последно място, с ясни, конкретни и непоклатими политически възгледи.

Когато дадена страна се представя на някакъв спортен форум – олимпиада или световно първенство, или сходно по мащаби мероприятие, аз си представям, че тя от
всички състезатели, с които разполага в дадена дисциплина, селектира най-добрите, за да може да се представи подобаващо. И те, въпреки че дори да са от един отбор, са поставени в условия на конкуренция. През цялото време са се готвили като отбор, с един екип треньори, с една и съща тренировъчна база, докато дойде момента да покажат личните си възможности, проявявайки амбицията да представляват страната си, отбора си и себе си на престижен, значим и важен спортен форум. И то така, че въпреки това, след като вътрешното състезание свърши, те да продължат да са отбор, а дори и по-силен отбор. Същото се случва в момента в Синята коалиция. За да дадат най-доброто от себе си, партиите в нея излъчват най-добрите си и подходящи играчи за престижното и важно събитие Спечелване на изборите. 

Fair play-ът е особено необходим точно сега, за да може след като вътрешните процедури свършат отборът на Синята коалиция да е цял, силен и готов за победа.
Както неведнъж съм казвала моята тема тази година са изборите за кмет на София. А политическата сила, която подкрепям, не улеснява избора ми, защото ми предлага в момента да избирам между трима изключителни професионалисти и достойни хора. От СДС е предложен Владо Кисьов, а в ДСБ на 15 май ще трябва да избират между Прошко Прошков и Петър Москов. (Неточни интерпретации на медиите доведоха до заблудата, че кандидатът на ДСБ вече е известен). Труден избор, който само показва, че в Синята коалиция имаме много качествени хора, но въпреки че е труден, аз моят избор вече съм го направила.

За мен и за голяма част от моите приятели Прошко Прошков е несъмнено най-добрият избор за София, а не само за Синята коалиция.

Млад, с визия за града, с инженерно образование, работил в Германия в областта на оптимизация на транспорта, доказал, че може да побеждава и знае как да го прави интелигентно, и то може да побеждава Герб, доказал е неведнъж, че не бяга от битки и, не на последно място, с ясни, конкретни и непоклатими политически възгледи.

От тримата кандидати Прошко единствен е бил кмет в София, па макар и районен. Той ежедневно се сблъсква с предизвикателствата на един от най-проблемните райони в София – Лозенец, и познава, и решава затрудненията на хората, въпреки незначителните правомощия отпуснати на районните кметове от БСП и запазени в мизерния си вид от Герб.
Вярвам, че точно, защото Прошко играе по правилата на fair play-a, след изборите вътрешни и предварителни, той ще може да разчита на сплотеността на един опитен екип, силен екип на Синята коалиция, който с него начело отново ще направи София истински синя. 

Вярвам, че на 15 май ДСБ-арите, които обичат София ще направят най-добрия избор!

Знам, че през ноември месец Прошко Прошков ще стане кмет на една отново синя София! 

2 коментара:

  1. Lusa Angelova
    ‎.."Автентичният избор на сините излиза през избори. Добрият стар начин на правене на политика – търсиш доверие. Не облъчваш хората през телевизори, билбордове, не ги манипулираш, търсиш доверие. Доверието при малки избори в партии и коалиц...ии наистина се търси буквално човек по човек. На върха на славата на ГЕРБ едно момче от квартала спечели срещу тях, ходейки от човек на човек по улицата, говорейки с над 7-8 хил. човека лично за около три седмици. Това е добрият стар начин на правене на политика – да отидеш да кажеш в очите на хората, били твои съпартийци или твои коалиционни партньори, или просто жители на София"..http://www.bnews.bg/article-27623 няма какво повече да кажа

    ОтговорИзтриване