сряда, 22 май 2013 г.

Сидеров сигурно вече е шестата раса



Цял ден в „социалния“ и реалния си живот, с голяма доза сарказъм, се забавляваме с цирка, който текущият политически елит ни поднесе. Забавлението си го обяснявам, като извратено чувство за самозащита на съзнанието, което мислещите хора, които все още се интересуват от България, са изградили. 

Забавлението бързо премина в отвращение, а при мен си премина в откровен страх, когато видях: 

Първо – депутат, водач на парламентарна група (Волен Сидеров), призовава от трибуната за саморазправа с политиците и, много по-опасното и страшното, с гражданска война, ако точно неговите предложения не бъдат изпълнени. 

Второ – депутати (Волен Сидеров и Десислав Чуколов) да нападат първо журналист, със стилистиката на изнервени квачки, а след това и полицай, защото си позволил (Представяте ли си каква наглост) да застане между Волен и нападнатия журналист. Според лицето Сидеров, българският полицай, независимо каква е ситуацията, няма право да „докосва“ и „възпира“ народен представител  (WTF, като го избраха стана от шестата раса, що ли?). Тоест, български народен представител си въобрази, а дали и не затвърди възприятието, че депутатът е по-голям от българския закон и сигурност;

Трето – депутат от българското Народно събрание (Волен Сидеров) в национален ефир направи внушение, че една компания умишлено е убила дете. 

Дори вкупом, тези неща не изглеждат плашещи, ако разполагахме със силна държава и институции. Но тук е разграден двор, благодарение на усилията на последните две правителства. Да, точно така, не само Бойко носи отговорност за сегашното състояние на нещата, а солидарно, по европейскиму, я носи заедно със Станишев – демотивирана администрация, смазано МВР и деморализирана съдебна власт. 

В такава обстановка е повече от вредно да се заиграва с гнева и страховете на хората. Защото те ще избухнат и няма, няма кой да ги спре да се самоунищожат. 

За това от днес аз имам още една кауза. Освен да видя най-накрая някакви нормални хора в политиката в дясно, да направя всичко, което зависи от мен, за да обясня, на колкото може хора повече, защо е вредна Атака, защо лъже Сидеров и защо той е вреден… за всички ни.

11 коментара:

  1. Аз разбирам,че всички разбират от политика,но вместо да казваме кой е вреден за държавата,защо някой не каза кой е полезен за тея?Или ние можем само да плюем,вместо да градим?!?

    ОтговорИзтриване
  2. Америка си говори за зли терористи, Путин за зли хомосексуалисти и злия ЕС, Ердоган за злия ЕС, който ще загине без нея, Борисов говори за злото БСП, Сидеров говори за злите лумпени (всеки, които каже нещо против него)

    Добре дошли в политика 3.0, където всеки си говори измислици и електоратът доволно слуша. Трудна ще е битката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. еми.. не искам да си слушам доволно и нямам и такова намерение

      Изтриване
    2. Лесно се разпалват привържениците на дадена партия чрез посочване на предполагаем враг. В много от случаите този враг или не може да отговори, или не може да се защитити? Сидеров заяждал ли се е някога с някого, без да има охрана около себе си? Не разбирам какво толкова си мислят, феновете на АТАКА, че Сидеров прави. Освен циркове и крясъци реални резултати от пропагандата им не виждам.

      Изтриване
    3. Реалните резултати, че едни хора гласуват за тях, а други се страхуват.. особено по малките населени места

      Изтриване
  3. ми не знам ВИЕ дали можете само да плюете, вместо да градите. Полезни за държавата са хората, които създават добавена стойност, работни места и други подобни дреболии. Тоест тези, които в последните години бяха смазани. От тази гледна точка за тях щяха да са полезни хората, които знаят как се управлява държава и бизнес. Тези, които имат воля и знания да премахнат административните бариери, данъчните тежести и т.н. За съжаление тези хора не бяха забелязани в цялата попилистко ченгеджийска помия от последните месеци. А хората се отачаяха и масово гласуваха за неизпълними обещания

    ОтговорИзтриване
  4. bolen siderov e lud i ima nujda ot speshna medicinska pomosht

    ОтговорИзтриване
  5. Във повечето нормални държави има и по един такъв елемент като Волен Сидеров - крайно леви, крайно десни. И това не е страшно ако.. ( В БГ той можеше да балансира ДПС.) Но както горе някой пише трябва да има държава която да си стой здраво на краката. А какво ще рече това - един конструктивен диалог между управляващите групи целящ укрепване на държавата и подобряване качеството на живот на гражданите й. Което изглежда е абсолютно странно, непознато, неприсъщо занимание за бг политици!!! Също е вярно че в масово се плюе по хора, политица, събития... никой не дава решения !!! Вече е известно че.. всички са лоши. Търси се кои са добрите.

    ОтговорИзтриване
  6. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IUY2G254pKo#t=3116s

    ОтговорИзтриване
  7. В България след преврата 44г. комунистите избиват ниското си самочувствие,като; унищожиха интелигенцията и буржоазията /като врвдна/.Взеха им имотите и парите и си ги присвоиха./защото им завиждаха и искаха да са и те като тях/.Опитаха се да се правят на интелигенция....нооооо-----уви. Интелигенцията не е във фалшивите дипломи и простащината,която съвсем открито наблюдаваме /потелевизиите и в политиката и в живота/,,,,,ЧАЛГАДЖИЙСКА МУ РАБОТА.

    ОтговорИзтриване