петък, 6 декември 2013 г.

Policy of truth



Тhis basic truth -- that communicative freedom is good for political freedom.


 „Ø  Гражданите, които протестират със своите основания, да се замислят дали волно или неволно не обслужват с действията си целта на ГЕРБ за връщане в управлението, защото е ясно, че предсрочни избори сега биха възпроизвели резултат близък до този, който и сега е в НС.” (из опорните точки на БСП)

Ярост. Това е. Бях решила да не пиша днес. Даже бях решила изобщо да не се занимавам с протеста, Народното събрание и борбата за Съветска власт. Ей така, един ден почивка. Но не. Няма как да се случи. Няма как да се случи, докато тези вредни и жалки човечета управляват държавата. 

Манипулация и пропаганда. Толкова. Игра със страховете на хората. Игра с низките им емоции, емоции, които всеки от нас има. Игра с огъня. 

Опорните точки на БСП и ДПС са поредното доказателство, че тези хора не могат и не желаят да разберат, че гражданите имат а) свободна воля б) свободна мисъл и в) право на избор. Изначално. А не по нечия благословия. 

Опорните точки са рефлекс от диктаторско мислене. Разделяй. Владей. Насаждай омраза. Насаждай страх. Нека нацията живее в постоянна параноя. 


Опорните точки показват само, че за БСП и ДПС няма по-страшен враг от истината.
Факт е, че са добри. Факт е, че 98 % от медийното пространство е под техен контрол. Факт е, че състезанието с тях е почти непосилно. 

Играта с „По-добре ние, отколкото ГЕРБ” им се получи. Много добре при това. Само честотата на задаването на въпроса „А вие къде бяхте, когато ГЕРБ…” е достатъчно доказателство за това. Но… 

Но и друго е факт. Че 100 % от мисловното ми пространство е зависимо само от мен. Факт е, че когато една кауза ми стане лична не спирам докато не постигна целите си. Факт е, че убеждението ми, че ДПС с подкрепата на БСП и Атака искат да ни извадят от ЕС и да ни сервират на Русия, ме движи ден след ден. 

Казвам го веднъж за винаги. 

Протестите не са срещу изборните резултати. Никога не са били. Ние, протестиращите сме демократични хора (поне в огромната си част) и като такива зачитаме правото на избор на всеки български гражданин.

Ние протестираме срещу моделите на управление, обвързаностите и мръсните интереси. Както става ясно, особено в последните дни, ние протестираме срещу това да бъдем ограбвани в интерес на шепа хорица. Протестираме срещу това безумната коалиция, под диктат от Русия, да ни изкара от Европа и да ни вкара в Евразия, връчвайки ни на Русия. Точка.

Толкова. 

Исканията ни са – нормални условия за живот. Точка. 

И не, нямаме за цел да върнем ГЕРБ. 

Когато това правителство и този парламент си отидат от нас ще зависи какви ще са изборните резултати. А вече 176 ден се доказва, че в България има достатъчно здравомислещи хора, които няма да изпаднат в апатията „няма за кого да гласувам” и ще направят своя избор. Дори ако трябва да избере себе си. 

И не алтернативата не е само избор между БСП/ДПС и ГЕРБ. Това вещаене също е рефлекс от диктаторско мислене. И вече не върви. 

Всеки един на улицата е алтернатива. И то в пъти по-стойностна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар